Urządzenia i Akcesoria
Wegański szarpaniec
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 7 godz. 10 min
16 kawałków
Składniki
Ciasto
-
200 g margaryny, wegańskiej pokrojonej na kawałki
-
150 g cukru
-
350 g mąki pszennej
-
30 g kakao
-
15 g proszku do pieczenia
-
1 czubata łyżeczka wegańskiego proszku jajecznego
Nadzienie
-
220 g cukru
-
5 g skórki z cytryny ekologicznej
-
180 g margaryny, wegańskiej pokrojonej na kawałki
-
30 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
80 g budyniu waniliowego, w proszku bez cukru, wegańskiego
-
1 czubata łyżeczka wegańskiego proszku jajecznego
-
800 g tofu, miękkiego odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
154.8 mg
Białko
9.2 g
Kalorie
1715.8 kJ /
409.8 kcal
Tłuszcz
20.2 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Węglowodany
48.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
POTRAWY WEGAŃSKIE
11 Przepisów
Polska
Polska