Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sachermasse
- 130 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 130 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- ½ TL Backpulver
- 6 Eier (Größe M)
- 180 g Feinkristallzucker
- 130 g dunkle Schokolade, in Stücken
- 40 g Staubzucker
- 1 TL Vanillezucker
- 1 Prise Salz
Fülle
- 200 g Marillenmarmelade, passiert
- 1 - 2 EL Rum, nach Geschmack
Glasur
- 180 g dunkle Schokolade, in Stücken
- 100 g Butter, in Stücken
-
1
TL Milch
lub 1 TL Schlagobers
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2036 kJ / 487 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 83 mg
W kolekcjach
-
Cookidoo® Österreich serviert 2021 10 Przepisów, Austria
-
Cookidoo® Österreich serviert 2023 10 Przepisów, Austria
-
Die süßen Seiten 61 Przepisów, Austria
-
Die süßen Seiten 61 Przepisów, Niemcy
-
Einfach. Selbst. Gemacht. 234 Przepisy, Austria
-
Ein Stück zum Glück 46 Przepisów, Austria
-
TOP 10 Insider Rezepte 10 Przepisów, Austria
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r122062