Lemon, Almond and Olive Oil Cake
TM6 TM5 TM31

Lemon, Almond and Olive Oil Cake

4.5 (46 ocen)

Składniki

Cake

  • 125 g self-raising flour
  • 125 g ground almonds
  • 2 tsp baking powder
  • 100 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
  • 3 lemons, finely grated zest and flesh, white pith and pips removed
  • 1 pinch fine sea salt
  • 250 g caster sugar
  • 4 large eggs

Curd Topping

  • 125 g caster sugar
  • 65 g lemon juice
  • 1 large egg
  • 2 egg yolks, from large eggs
  • 1 pinch fine sea salt
  • 65 g unsalted butter, cold, diced
  • 40 g flaked almonds, lightly toasted

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2631 kJ / 629 kcal
Białko
12.2 g
Węglowodany
65 g
Tłuszcz
35.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r121159