Urządzenia i Akcesoria
Chocolate zucchini cupcakes with blueberry icing
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 portions
Składniki
Chocolate zucchini cupcakes
-
coconut oil cooking spray for greasing
-
dairy free milk chocolate100 g
-
zucchini cut into large pieces (3-4 cm)250 g
-
arrowroot flour80 g
-
raw cacao powder20 g
-
coconut flour50 g
-
bicarbonate of soda1 tsp
-
dark coconut nectar syrup90 g
-
natural vanilla extract1 tbsp
-
eggs4
Blueberry icing
-
coconut cream50 g
-
gelatine powder1 tbsp
-
fresh blueberries (1 punnet)125 g
-
icing sugar220 g
-
coconut oil (liquid)20 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
158.4 mg
Białko
5.2 g
Kalorie
1136.9 kJ /
270.7 kcal
Tłuszcz
11.2 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
7.6 g
Węglowodany
39 g