Urządzenia i Akcesoria
Torta di spinaci greca
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 porzioni
Składniki
-
350 g di Feta a pezzi (2-3 cm)
-
150 g di yogurt greco bianco
-
500 g di acqua
-
500 g di spinaci freschi (peso netto), puliti
-
20 g olio extravergine di oliva
-
1 spicchio di aglio
-
3 uova
-
1 pizzico di sale
-
1 pizzico di pepe in polvere
-
2 pizzichi di noce moscata in polvere
-
2 pizzichi di aneto secco (opcjonalnie) o di origano secco
-
150 g di burro fuso
-
250 g di pasta fillo pronta (12 fogli)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porzione
Białko
15 g
Kalorie
1807 kJ /
432 kcal
Tłuszcz
33 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Etnico vegetariano
5 Przepisów
Włochy
Włochy