
Urządzenia i Akcesoria
Red Velvet - ciasto buraczane
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
Ciasto buraczane
-
120 g mleka 3,2% tłuszczu, w temp. pokojowej
-
10 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
200 g cukru
-
200 g czerwonych buraków pokrojonych na kawałki
-
2 jajka
-
120 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
2 łyżeczki octu
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
250 g mąki tortowej
-
1 łyżka kakao, niesłodzonego, naturalnego
-
2 łyżeczki suchych drożdży
Krem
-
200 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
80 - 100 g cukru pudru
-
250 g sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
596.4 kcal /
2495.3 kJ
Białko
7.8 g
Tłuszcz
34.1 g
Węglowodany
66.8 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
20.2 g
Sód
168.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
9 Przepisów
Polska
Polska