Urządzenia i Akcesoria
Chocolate, Hazelnut and Orange Buns
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 portions
Składniki
-
blanched hazelnuts70 g
-
caster sugar50 g
-
orange thin peelings of zest only1
-
whole milk plus extra for glazing150 g
-
unsalted butter cut in pieces, plus extra for greasing30 g
-
30 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast10 g
-
egg yolks from medium eggs5
-
strong white bread flour plus extra for dusting380 g
-
salt1 pinch
-
hazelnut and chocolate spread (Nutella)250 g
-
icing sugar85 g
-
milk2 Tbsp
-
cocoa powder sifted1 Tbsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
40 mg
Białko
7.9 g
Kalorie
1493 kJ /
356 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
4.4 g
Węglowodany
47 g