Chickpea sundal
TM6 TM5 TM31

Chickpea sundal

3.3 (3 oceny)

Składniki

  • 300 g dried chickpeas
  • 1000 g water, plus extra for soaking
  • 1 tsp salt
  • 2 tbsp oil
  • ½ tsp cumin seeds
  • 1 tsp black mustard seeds
  • ½ red onion
  • 2 - 4 dried bird's eye chillies
  • 1 tsp fennel seeds
  • 1 tbsp shredded coconut
  • 12 fresh curry leaves

Wartości odżywcze
na 1 portions
Kalorie
601.7 kJ / 143.2 kcal
Białko
4.3 g
Węglowodany
9.1 g
Tłuszcz
8.6 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Błonnik
5.8 g
Sód
382.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r115179