Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Minzjoghurt
- 1 Knoblauchzehe, klein
- 200 g Naturjoghurt
- 80 g Magertopfen
- 2 Spritzer Zitronensaft
- 1 - 1 ½ TL Minze, getrocknet, gehackt, nach Geschmack
- ¼ TL Kreuzkümmel, gemahlen
- ½ TL Salz
- 2 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
Hendllaibchen
- ½ TL Zitronenschale, gerieben
- 40 g Walnusshälften
- 4 Stängel frische Petersilie, Blättchen abgezupft
- 120 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 500 g Hendlbrustfilets, ohne Haut, in Würfeln (2 cm)
- 80 g Haferflocken, fein
- 1 Ei, klein
- 1 EL Estragonsenf
- 1 TL Majoran, getrocknet
- 1 ¼ TL Salz
- ½ TL schwarzer Pfeffer, gemahlen
- Rapsöl, zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 282 kJ / 67 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r112588