Urządzenia i Akcesoria
Ciasto śliwkowe z polewą bezową
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
24 porcje
Składniki
-
4 jajka
-
240 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
200 g masła pokrojonego na kawałki, o temp. pokojowej, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
400 g mąki pszennej
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
bułka tarta do posypania
-
300 - 400 g śliwek umytych, bez pestek, przekrojonych na pół
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
41.8 mg
Białko
2.8 g
Kalorie
736.3 kJ /
176 kcal
Tłuszcz
7.6 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Węglowodany
24.5 g