Wersje kompatybilne
Torta alle mandorle, mirtilli e limone (senza lattosio)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g di zucchero
- 10 g di scorza di limone, preferibilmente biologico (senza la parte bianca)
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 2 uova
- 2 tuorli
- 250 g di margarina morbida a pezzi
- 250 g di farina di mandorle
- 150 g di farina tipo 0
- 10 g di semi di papavero
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci
- 100 g di mirtilli, lavati e asciugati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2690 kJ / 643 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 47 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r109116