Urządzenia i Akcesoria
Babeczki ziemniaczane
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
10 sztuk
Składniki
-
4 gałązki koperku, świeżego tylko liście
-
30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
500 g wody
-
500 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 - 3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
-
30 g masła
-
120 g mąki pszennej
-
2 jajka
-
75 g różyczek brokułu (patrz wskazówka)
-
pomidorek koktajlowy pokrojone w ćwiartki, do dekoracji
-
czerwona papryka bez gniazd nasiennych, pokrojona w 5 mm paski, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
237 mg
Białko
4.8 g
Kalorie
551.7 kJ /
131.9 kcal
Tłuszcz
4.3 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Węglowodany
18.6 g