Urządzenia i Akcesoria
Poppy seed torte
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 5 godz.
12 portions
Składniki
Cake
-
butter for greasing
-
poppy seeds250 g
-
walnuts100 g
-
eggs separated6
-
salt1 tsp
-
icing sugar200 g
-
natural almond extract1 tsp
Filling
-
pouring (whipping) cream200 g
-
icing sugar50 g
-
mascarpone cheese350 g
-
natural vanilla extract1 tsp
-
blueberry jam or orange marmalade150 - 200 g
-
dark chocolate (70% cocoa) grated into curls, for decorating70 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
347.9 mg
Białko
10.6 g
Kalorie
2133.2 kJ /
509.8 kcal
Tłuszcz
35 g
Błonnik
5.4 g
Tłuszcz nasycony
13.1 g
Węglowodany
41.9 g