Urządzenia i Akcesoria
Potrawka z kurczaka z warzywami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 ząbek czosnku
-
1200 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
2 liście laurowe, suszone
-
500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry
-
500 g warzyw, mieszanych (marchewka, brokuł, kalafior, fasolka szparagowa)
-
30 g masła pokrojonego na kawałki
-
25 g mąki pszennej
-
100 g śmietany, 18% tłuszczu
-
1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka sosu sojowego jasnego
-
1 łyżeczka sosu Worcestershire
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¼ łyżeczki estragonu, suszonego (opcjonalnie)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
31.8 g
Kalorie
1199 kJ /
286 kcal
Tłuszcz
12.8 g
Błonnik
4.8 g
Węglowodany
15.7 g