Urządzenia i Akcesoria
Pikle
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
7 słoików
Składniki
-
1150 g wody
-
350 g różyczek brokułu
-
150 g czerwonej papryki pokrojonej w 2 cm paski
-
120 g papryki pomarańczowej pokrojonej w 2 cm paski
-
400 g cukinii przekrojonej wzdłuż, pokrojonej w 1 cm plastry
-
150 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
-
5 - 6 ząbków czosnku przekrojonych na pół
-
1 ½ - 2 cebule pokrojone w 1 cm piórka (ok. 170 g)
-
280 g octu 10%
-
100 g miodu wielokwiatowego
-
1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego
-
1 łyżeczka białej gorczycy w ziarnach
-
1 łyżeczka soli
-
5 ziaren ziela angielskiego
-
2 liście laurowe, suszone
-
3 łyżeczki musztardy sarepskiej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
400.9 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
489 kJ /
116.9 kcal
Tłuszcz
0.9 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
25.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WYTRAWNE PRZETWORY
10 Przepisów
Polska
Polska