Blueberry frozen yoghurt cheesecake
TM6 TM5 TM31

Blueberry frozen yoghurt cheesecake

3.7 (34 oceny)

Składniki

Frozen yoghurt

  • 40 g white sugar
  • 250 g cream cheese
  • 200 g Greek-style natural yoghurt
  • 250 g double cream
  • 1 pinch coarse salt
  • 1 tsp natural vanilla extract

Biscuit base

  • 85 g unsalted butter, softened, plus extra for greasing
  • 150 g gingernut biscuits

Assembly

  • 200 g frozen blueberries

Blueberry coulis

  • 20 g lemon juice
  • 2 tsp icing sugar
  • 350 g frozen blueberries

Wartości odżywcze
na 1 slice
Kalorie
2164.4 kJ / 515.3 kcal
Białko
8.9 g
Węglowodany
28.2 g
Tłuszcz
41.3 g
Tłuszcz nasycony
23.5 g
Błonnik
1.7 g
Sód
234.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r106761