五香燒肉
TM6 TM5

五香燒肉

4.5 (2 oceny)

Składniki

五香粉

  • 2 茶匙 花椒粒
  • 3 顆 八角
  • 2 茶匙 小茴香籽
  • 2 根 肉桂棒 (直徑約0.5公分)
    lub 1 大匙 肉桂粉
  • 6 粒 丁香

港式燒肉

  • 1 塊 帶皮五花肉 (約600克),切成大小約10x15公分
  • 2 茶匙 鹽
  • 1 大匙 細砂糖
  • 2 大匙 粗鹽

Wartości odżywcze
na 600 克
Kalorie
9865 kJ / 2358 kcal
Białko
87 g
Węglowodany
0 g
Tłuszcz
220.2 g
Błonnik
0 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r106299