Urządzenia i Akcesoria
Putenfilet mit Wasabipüree und Möhren
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 Portionen
Składniki
-
Koriander ohne Stiele½ Bund
-
Knoblauchzehe (opcjonalnie)1
-
15 g OlivenölErdnussöl15 g
-
Honig (2 TL)10 g
-
Sojasauce (2 TL)10 g
-
Sambal Oelek (opcjonalnie)½ TL
-
Salz1 TL
-
Putenbrustfilets, ohne Haut (insges. 300-350 g), ganz (ca. 2 cm dick)2
-
Wasser500 g
-
Blumenkohlröschen350 g
-
Möhren in Scheiben (5 mm)200 g
-
Butter30 g
-
Wasabipaste1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
45 g
Kalorie
1758 kJ /
420 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
8.2 g
Węglowodany
13 g