Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)

Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)

4.5 10 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 godz. 15 min
6 portions

Składniki

Panna cotta
  • oil to grease
  • pouring (whipping) cream
    410 g
  • full cream milk
    160 g
  • sugar
    50 g
  • mastic gum (see Tips)
    ¼ tsp
  • chilled water
    350 g
  • titanium strength gelatine leaves
    3
Rhubarb topping
  • rhubarb (approx. 500 g), trimmed and cut into pieces (7 cm)
    6 stalks
  • caster sugar
    70 g
  • honey
    70 g
  • water
    70 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 393 kcal / 1652 kJ
Białko 4.549 g
Tłuszcz 27.014 g
Węglowodany 34.015 g
Błonnik 1.971 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji