Urządzenia i Akcesoria
Granita grejpfrutowa z rumem
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje
Składniki
-
60 g cukru
-
100 g białego rumu
-
80 g soku grejpfrutowego, świeżo wyciśniętego
-
30 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
600 g kostek lodu
-
cytryna pokrojona w 2 mm plastry, do dekoracji (opcjonalnie)
-
liście mięty, świeże do dekoracji (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
6.7 mg
Białko
0.1 g
Kalorie
524.1 kJ /
125.3 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
17.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DLA OCHŁODY!
10 Przepisów
Polska
Polska