Urządzenia i Akcesoria
Schiacciata (dessert pizza)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
8 portions
Składniki
Pizza dough
-
extra virgin olive oil plus extra for greasing30 g
-
lukewarm water220 g
-
caster sugar1 tsp
-
dried instant yeast2 tsp
-
baker's flour plus extra for dusting400 g
-
sea salt1 tsp
Honey ricotta
-
raw cashews40 g
-
fresh ricotta cheese drained (see Tips)250 g
-
honey30 g
Schiacciata
-
red seedless grapes500 g
-
brown sugar60 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
334.5 mg
Białko
10.6 g
Kalorie
1717.3 kJ /
408.9 kcal
Tłuszcz
12.9 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Węglowodany
60.7 g