Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z kurek
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
1 ząbek czosnku
-
40 g suszonych pomidorów, w oleju
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
200 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
80 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
60 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
300 g kurek, świeżych dokładnie oczyszczonych
-
600 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu, plus dodatkowa ilość do dekoracji50 g śmietany UHT, 18% tłuszczu plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4.9 g
Kalorie
957.2 kJ /
228.8 kcal
Tłuszcz
13.7 g
Błonnik
6.8 g
Węglowodany
25.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
10 Przepisów
Polska
Polska