Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 - 195 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
-
8
plastrów szynki szwarcwaldzkiej
lub 8 plastrów szynki serrano - 1 ząbek czosnku
- 45 - 50 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych z zalewy
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 250 g serka kremowego, śmietankowego, podzielonego na kawałki
- ½ łyżeczki bazylii, suszonej
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- rukola, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1093.1 kJ / 261.3 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 6.8 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.7 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 774.6 mg
Alternatywne przepisy
Japoński pikantny krem jajeczny (chawanmushi)
35min
Paszteciki śródziemnomorskie
50min
Przystawka z melona i krewetek
30min
Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami
30min
Jajko z warzywami na kruchym spodzie
1 Std. 40 Min
Fondue ziołowo-serowe ze słupkami warzyw
30min
Bruschetta z karczochami
40 Min
Zielone szparagi z łososiem i jajkami w koszulkach
45min
Rollsy z tortilli z serkiem chrzanowym, warzywami i łososiem
30min
Pieczarki nadziewane
1 Std.
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
40 Min
Sałatka z kozim serem i dressingiem z prażonych nerkowców
25p