Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta korma
- 10 g nasion kolendry
- 40 g nasion kminu rzymskiego
- 10 g przyprawy garam masala (patrz wskazówka)
- 30 g wiórków kokosowych
- 50 g migdałów, blanszowanych
- 10 g soli
- 50 g oleju
- 100 g przecieru pomidorowego, typu passata
- 40 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 40 g czerwonych papryczek chili, świeżych, z gniazdami lub bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 3 ząbki czosnku
- 1 pęczek kolendry, świeżej (ok. 10 g), łodyg i liści, pokrojonych na kawałki
Korma z wołowiny
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 20 g oleju
- 1000 g wołowiny gulaszowej, pokrojonej na 3 cm kawałki
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 50 g wody
- 80 g rodzynek
- 50 g śmietanki kokosowej (patrz wskazówka)
- 50 g jogurtu naturalnego, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- liście kolendry, świeże, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2017.7 kJ / 482.3 kcal
- Białko
- 29.3 g
- Węglowodany
- 34.7 g
- Tłuszcz
- 28.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 8.9 g
- Sód
- 1055.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Imbirowo-czosnkowy pieczony kurczak
1h 30min
Paneer w sosie maślanym (Paneer Makhani)
55min
Wieprzowina po koreańsku z ryżową sałatką
40 min
Wieprzowina vindaloo
4h 15min
Kotlety wieprzowe po koreańsku z pikantnym ryżem i kapustą pak choi
1h 5min
Orzechowy kurczak po tajsku z kokosowym ryżem
1h
Sos Hoisin
5 min
Kurczak tandoori z miętowym dressingiem
1h 30min
Wolno gotowany gulasz wołowy z dynią i papryką (z osłoną noża miksującego)
5 Std. 45 Min
Indyjski ryż z kuminem
25min
Kurczak 65 z zielonym chutneyem
1h
Kokosowy kurczak po malajsku
10 godz.