Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- masło, do natłuszczenia foremek do sufletów
- 2 żółtka
- 2 jajka
- 40 g mąki pszennej
- 360 g masy kajmakowej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1062 kJ / 254 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 73 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Deser z płynną białą czekoladą
3 Std.
Krem karmelowy (dulce de leche)
1 Std. 15 Min
Czekoladki z masłem orzechowym
1 Std. 10 Min
Czekoladowe słoiczki
40 Min
Pływające wyspy
45 Min
Fondue sernikowo-czekoladowe z herbatnikami
25 Min
Kawowy crème brûlée
2h 45min
Krówki szkockie (Scottish tablets)
2 Std. 15 Min
Babeczki z płynnym karmelem
25 Min
Gorąca czekolada z orzechami laskowymi
15min
Gorąca czekolada
10 Min
Mleczna pianka
3h 10 min