Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
- 600 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 75 g cukru
- 5 jajek
- 400 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2277.3 kJ / 544.3 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 23.2 g
- Tłuszcz
- 47.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 28.2 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 95 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mus z białej czekolady
1h
Mus czekoladowy
3sa 20 dk
Pływające wyspy
45min
Bhapa doi - bengalski deser jogurtowy
1h 40min
Markiza czekoladowa
2 Std. 25 Min
Deser z solonym karmelem
1h
Deser czekoladowy z biszkoptami
6h 20min
Semifreddo zabajone
13h
Crémeux czekoladowe
3 godz. 15 min
Mroźne ciasto kokosowe
5h 15min
Babeczki z płynnym karmelem
25min
Deser z płynną białą czekoladą
3 Std.