Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastateig
- 300 g Weissmehl
- 2 EL Olivenöl
- 3 Eier, frisch (siehe Tipp)
- 1 EL Wasser
Füllung
- 1 Bund Petersilie, glattblättrig (ca. 20 g), Blätter abgezupft
- ½ Bund Salbei (ca. 10 g), Blätter abgezupft
- 4 Zweigchen Thymian, Blättchen abgezupft
- 1 Bio-Zitrone, abgeriebene Schale
- 250 g Doppelrahmfrischkäse, nature
- 25 g Zitronensaft
- 4 Prisen Pfeffer, gemahlen
- 2 Msp. Muskatnuss, gemahlen
- 1 EL Mehl, zum Bestäuben
Fertig stellen
- 2 l Wasser
- 1 EL Salz
- 40 g Pinienkerne
- 30 g Butter
- Wartości odżywcze
- na 4 Portionen
- Kalorie
- 10841 kJ / 2590 kcal
- Białko
- 86 g
- Węglowodany
- 228 g
- Tłuszcz
- 146 g
Alternatywne przepisy
Flammkuchen mit Speck
40 Min
Capuns
1 Std. 10 Min
Gebackene Ricotta-Ravioli
1 Std.
Knöpfli
50 Min
Käse-Spätzli
1 Std. 10 Min
Gebrannte Creme mit Feigen
3h 20 min
Crevetten Sweet and Sour
40 Min
Vanilleglace mit gesalzenem Karamel
14h
Berner Rösti
40 Min
Chäschüechli (Käseküchlein)
50 Min
Gemüsetatar
25 分钟
Hamburger mit Coleslaw
40 Min