Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 375 g wody, plus 2 łyżki do rozpuszczenia podpuszczki
- 5 g chlorku wapnia, w proszku (patrz wskazówka)
- 2000 g mleka, tłustego (min. 3,2%), pasteryzowanego (patrz wskazówka)
- 10 kropli podpuszczki mikrobiologicznej, wegetariańskiej (patrz wskazówka)
- 20 g soli
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 5632 kJ / 1340.9 kcal
- Białko
- 68 g
- Węglowodany
- 120.4 g
- Tłuszcz
- 68 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ser domowy z kozieradką i czarnuszką
1 Std.
Kremowy serek z jogurtu marynowany w oliwie
12 Std. 15 Min
Meksykański ser queso fresco
4h
Marynowany ser typu feta
170 Std.
Twaróg śmietankowy
3 Std.
Domowa ricotta
1 Std. 15 Min
Ostry sos z bananów
35 Min
Jogurt naturalny
11h 10min
Jogurt grecki
12 Std. 15 Min
Masło klarowane
15min
Majonez
5 Min
Jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12h 10min