Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 1 łyżeczka cukru
- 170 g wody
- 350 g mąki tortowej
- 5 g soli
- 30 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do posmarowania blachy
- 40 g czarnych oliwek, bez pestek, pokrojonych w ćwiartki
- 125 g fig, świeżych, bez twardych końcówek, pokrojonych w ósemki
- 75 g miodu
- ½ łyżeczki cynamonu, mielonego
- 2 gałązki rozmarynu, świeżego, tylko liście, posiekane, do posypania
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 513 kJ / 122 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 23.7 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia z kurkami i rozmarynem, pasta serowo-śmietanowa
2 godz. 20 min
Focaccia z jabłkiem i cebulą
1h 55min
Tarta orkiszowa z serem feta i burakami
3h
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2 Std. 35 Min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1 Std. 40 Min
Focaccia z ziemniakami, boczkiem i rozmarynem
2 godz. 50 min
Focaccia z pomidorkami i oliwkami
2 Std.
Podpłomyk alzacki ze szparagami
1h 10 min
Chrupiąca focaccia
2 Std. 10 Min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i anchois
1 godz. 45 min
Focaccia z cebulą
2 godz. 20 min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi
1 Std. 40 Min