Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 40 g selera naciowego, pokrojonego na kawałki
- 350 g cielęciny, mielonej (patrz wskazówka)
- 150 g pomidorów, obranych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 100 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 1712 kJ / 411 kcal
- Białko
- 74 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée warzywne z indykiem (dla dzieci)
1 Std.
Purée dyniowe z ziemniakami, porem i morszczukiem (dla dzieci)
35 Min
Klopsiki z indyka z purée pomidorowym (dla dzieci)
45 Min
Purée z buraków z gruszką i sokiem z granatu (dla dzieci)
50 Min
Bezglutenowa owsianka zbożowa z jabłkiem
25 Min
Zupa krem z cukinii z ziemniakami i indykiem (dla dzieci)
35 Min
Wywar z kurczaka (dla dzieci)
40 Min
Kleik z kaszą jaglaną, bananem i mlekiem
25 Min
Sos boloński z cielęciną (dla dzieci)
1 Std.
Kleik z kaszą manną, jabłkiem i mlekiem
20 Min
Purée z warzyw gotowanych na parze do zamrożenia (dla dzieci)
1 Std. 10 Min
Purée ziemniaczane z dynią (dla dzieci)
35 Min