Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 1 ząbek czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
- 100 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w w 5 mm paski
- 250 g boczniaków, świeżych, pokrojonych w 1 cm paski
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona -
300
g szampana
lub 300 g białego wina, wytrawnego - 500 g wody
- 300 g ryżu do risotto, typu Arborio
- 30 g masła, pokrojonego na kawałki
- 50 g sera parmezan, tartego, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2687.9 kJ / 642.4 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 69.8 g
- Tłuszcz
- 27.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 480.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi w kremowym sosie ze szparagami
50 Min
Ryż ze zrumienioną wołowiną i papryką
45 Min
Risotto z kurkami
35 Min
Koreański makaron japchae (TM6)
1h 15min
Tagliatelle ze szparagami i pesto bazyliowym; Tiramisu truskawkowe w szklankach
1 Std. 25 Min
Japońska sałatka z surimi (TM6)
20 Min
Chłodnik z tartymi warzywami (TM5)
1h 15min
Risotto szparagowe
20 Min
Gulasz pieczarkowy z knedlami z czerstwego pieczywa
50 Min
Szafranowe risotto ze szparagami
35 Min
Risotto z dynią i serem
50 Min
Risotto z cukinią i serem feta
30min