Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g wody
- 15 g oliwy z oliwek
- 1 ½ - 1 ¾ łyżeczki soli
- 4 łyżki migdałów, w płatkach, plus dodatkowa ilość do posypania
-
320
g makaronu orkiszowego, suchego, typu spaghetti
lub 320 g makaronu, suchego, typu spaghetti - 70 - 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 50 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych z zalewy
- 1 ząbek czosnku
-
60
g masła migdałowego, jasnego
lub 60 g masła migdałowego, prażonego - 150 g liści szpinaku baby, świeżych
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2461 kJ / 588 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 83 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 8.1 g
- Sód
- 976 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaron w sosie serowo-pieczarkowym ze szpinakiem
35 Min
Spaghetti diavolo z makaronem pełnoziarnistym
40 Min
Tagliatelle ze szpinakiem
30 Min
Bolognese z kalafiorem
55min
Spaghetti arrabiata z tuńczykiem
30 Min
Makaron z wegetariańskim sosem bolońskim; Lody malinowo-bazyliowe
50 Min
Spaghetti z cukinią z sosem pomidorowym i gorgonzolą
40 Min
Spaghetti z sosem bolognese z orzechów
35 Min
Makaron z dynią, pieczarkami i szpinakiem
45 Min
Potrawka warzywna z ryżem
30 Min
Papryki faszerowane brązowym ryżem
55min
Makaron z wegańskim zielonym sosem i warzywami
35 Min