Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 - 250 g kostek boczku, parzonego, wędzonego
- 560 g wody
- 1000 g ziemniaków, pokrojonych w 5 mm plastry
- ½ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia ziemniaków
- 200 g cebuli szalotki, pokrojonej w ćwiartki
- 20 g białego octu winnego
- 2 łyżeczki musztardy
-
100
g roszponki
lub 100 g rukwi wodnej - 20 - 30 g oliwy z oliwek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1677 kJ / 400 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pulpety z białej kiełbasy w sosie śmietanowo-chrzanowym
30 min
Cebule faszerowane ziemniakami (z grilla)
1h 15 min
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami i serem camembert
1h
Szybka zapiekanka ziemniaczana à la gratin
45 min
Chleb faszerowany jajkami i fasolką z oliwkami
5h 35min
Faszerowane jajka z mieloną papryką
35 min
Roladki z ogórka
30 min
Sałatka curry
25min
Marynowane warzywa
48h 40 min
Pieczarki duszone ze śmietaną
30 min
Pizza w dwóch smakach
1h 40min
Gotowane warzywa zapiekane w sosie serowym
40min