Wersje kompatybilne
Czekoladowe ciasto na zimno z piankami marshmallow
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g pianek marshmallow, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 150 g herbatników
- 60 g masła, pokrojonego na kawałki
- 200 g mlecznej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 250 g masy kajmakowej
- 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 400 g mleka
- 105 - 120 g budyniu waniliowego, w proszku, bez cukru (3 opakowania)
- 30 g serwatki w proszku
- 1 - 2 łyżeczki kakao naturalnego, niesłodzonego, do oprószenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1690.1 kJ / 403.7 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 50.5 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brownie z krówkami
50min
Czekoladowy tort lodowy z ciastkami
8h 20min
Ciasto na zimno z białą czekoladą
9h 5 min
Limonkowe ciasto na zimno
2h 50min
Polano bożonarodzeniowe
45min
Czekoladowy sernik japoński
3h 30min
Koktajl karmelowy
15min
Ciasto czekoladowe na parze z bitą śmietaną
1h 10min
Krówki toffi
2 godz.
Czekoladowe ciasto-trumna bez mąki
2sa 45 dk
Budyniowo-sernikowe ciasto na zimno
3sa 20 dk
Budyniowe ciasto na zimno z herbatnikami i czekoladową śmietaną
4h 30min