Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masło ziołowe
- 60 g masła
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1 łyżka koperku, świeżego, tylko liście
- 1 łyżka rozmarynu, świeżego, tylko liście
- 1 łyżka szczypiorku, świeżego, drobno posiekanego
- 1 - 2 szczypty soli
Podpłomyki
- 350 g jogurtu naturalnego
- 350 g mąki chlebowej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i wałka
- 1 płaska łyżka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1045 kJ / 250 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Proziaki z masłem czosnkowym
25min
Chlebki naan z cebulą i kminem rzymskim
2h
Podpłomyk cztery sery
55 Min
Czosnkowe chlebki naan
30 min
Pita domowa
3h
Mini foccacie z oregano
3h 40min
Sos jajeczny do chlebków naan
25min
Kremowy serek z jogurtu marynowany w oliwie
12 Std. 15 Min
Podpłomyki w libańskim stylu
2h 20min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1h 30 min
Podpłomyk alzacki ze szparagami
1h 10 min
Mini focaccie
2h 5min